Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Aankopen van je vloer

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je een laminaat vloer gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de kleur en uitstraling. Let ook goed op de plek waar deze te liggen komt. Als je bijvoorbeeld in de keuken laminaat wil leggen, let er dan op dat het laminaat bestand is tegen vocht en vuil. Kies dan bijvoorbeeld voor een structuur met een toplaag; deze zorgen voor een antslip werking.

Waar moet je op letten?

Ook is het handig te kijken naar de kwaliteitsaanduiding van laminaat. Deze staat aangegeven op de verpakking of het label in de doos. Kies je voor klasse 21/31, dan heb je laminaat voor normaal gebruik, klasse 32/22 is voor gemiddeld gebruik en 33/23 is voor intensief gebruik. Bekijk ook welke leefstijl je hebt.

Als je bijvoorbeeld veel kinderen en huisdieren hebt ga dan voor een vloer met een sterke toplaag en niet voor een vloer die binnen enkele jaren al slijtage vertoond. In een AC- waarde wordt de slijtvastheid van de toplaag uitgedrukt; deze kun je weer terug vinden op het label in de verpakking.

Kies voor AC4 waarde wanneer er veel sprake zal zijn van ‘voetverkeer’. Kijk tevens naar het design en de kleur van de toplaag. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor laminaat met een houten print of één met een tegel look. Je kunt uit veel diverse designs kiezen en ook of je deze in dezelfde kleur van je hele woning wil hebben.

Budget

Kies ook voor het budget wat het beste bij je past. Vooraf wordt de prijs meestal bepaald. Je kunt een bedrijf bezoeken waar het veel verkocht wordt; daar is de kans van slagen het grootst.

https://www.parket-winkel.be