Pass 4 Sure
Image default
Winkelen

Wat polygel is en waarvoor het wordt gebruikt

Polygel is een soort polymeergel die vaak wordt gebruikt in cosmetica en andere producten voor persoonlijke verzorging. Het wordt gemaakt van verschillende polymeren, waaronder polyacrylamide, acrylzuur en vinylpyrrolidon. Polygel wordt meestal gebruikt als verdikkingsmiddel of om textuur toe te voegen aan producten zoals haargels, lotions en shampoos. Het kan ook worden gebruikt om kunstnagels te maken en om rimpels of fijne lijntjes op de huid op te vullen. In het algemeen wordt polygel veilig geacht voor gebruik op huid en haar. Sommige mensen kunnen echter allergische reacties ervaren op de ingrediënten in polygel, dus het is altijd belangrijk om een klein stukje huid te testen voordat het op grotere schaal wordt gebruikt.

De voordelen van polygel ten opzichte van traditionele acrylnagels

 Polygel nagels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en met reden. In tegenstelling tot traditionele acrylnagels is polygel een flexibele, lichtgewicht gel die in dunne laagjes wordt aangebracht. Dit resulteert in een veel natuurlijker gevoel, evenals een grotere duurzaamheid. Bovendien is polygel veel gemakkelijker te verwijderen dan acryl, en het kan worden toegepast zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Ten slotte bieden polygel nagels een veiliger en esthetischer alternatief voor traditionele acrylnagels.

Hoe breng je polygel aan? 

Het aanbrengen van polygel is een eenvoudig proces dat thuis kan worden uitgevoerd met slechts een paar hulpmiddelen. Begin met schone, droge nagels. Als er olie of restjes nagellak op je nagels zitten, gebruik dan nagellakremover om deze te verwijderen. Kies vervolgens de juiste maat dual form voor elke nagel. Als je niet zeker bent over hoeveel polygel je dient aan te brengen, kun je beter te veel gebruiken dan te weinig – je kunt later altijd het te veel aan poly gel verwijderen. Zodra je de juiste hoeveelheid gel hebt aangebracht, gebruik je een nagelborstel of spatel om het gelijkmatig op je nagels aan te brengen. Zorg ervoor dat je het zo goed mogelijk uitsmeert om oneffenheden of ribbels te voorkomen. Hard de gel uit onder een UV- of LED-lamp gedurende 2-3 minuten, en voila! Je hebt met succes polygel op je nagels aangebracht. 

De verschillende soorten polygel op de markt

 Polygel is een soort acrylgel die vaak wordt gebruikt bij nagelverlengingen en nail art. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden gemengd om aangepaste tinten te creëren. Polygel wordt aangebracht met een penseel of spatel en wordt vervolgens uitgehard onder UV of LED licht. Eenmaal uitgehard is het sterk en flexibel, waardoor het ideaal is voor het maken van langdurige kunstnagels. Er zijn drie hoofdsoorten polygel op de markt: harde gel, zachte gel en builder gel. Harde gel is de meest duurzame soort polygel en wordt vaak gebruikt om de lengte van de nagels te verlengen. Zachte gel is flexibeler en wordt vaak gebruikt om 3D-nagelontwerpen te maken. Builder gel is de dikste soort polygel en wordt vaak gebruikt om zeer stabiele kunstnagels te creëren.

Zou jij ook wel eens zelf polygel nagels willen zetten? Start dan met een beginners set waar alle benodigdheden al in zitten, zodat je direct aan de slag kan! Het geeft niet alleen een super mooi eindresultaat, maar is ook nog eens super leuk om te doen.

https://www.polygelshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Een hoeslaken, voor bescherming, ventilatie en vochtregulatie

Een gepersonaliseerd horloge

Online winkelen meer dan ooit in trek