Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Tips om zelf jouw stoel te stofferen

Het klinkt misschien erg makkelijk: je eigen stoel stofferen. Een nieuwe bekleding op je oude keukenstoel dat je in dezelfde stof wil als een stoel in de woonkamer. Het stofferen van je meubels heeft allerlei voordelen als het gaat over het milieu en het personaliseren van meubels. Dit zijn twee trends die steeds meer aan het groeien zijn. Een stoffeerder in Kerkrade krijgt bijvoorbeeld steeds meer vraag naar het stofferen van meubels, omdat dit beter voor het milieu is dan weer een nieuwe stoel kopen. Je kan het stofferen natuurlijk over laten aan een professional, maar niets is zo leuk dan het zelf doen. In dit artikel geven we de beste tips als het gaat over het stofferen van jouw stoel.

De eerste stap

Zoals bekend is het van belang om allereerst foto’s en aantekeningen te maken van de stoel, voordat je hem demonteert. Schrijf bijvoorbeeld op welk schroefje in welk gat hoort, zodat je daar bij het monteren niet over kan twijfelen. De stoffeerder in Kerkrade zal ook foto’s maken om de aantekeningen te maken, om ervoor te zorgen dat jij dezelfde stoel terugkrijgt als voor het stofferen.

Vervolgens kun je de stoel uit elkaar halen. Je hoeft uiteraard niet de hele stoel uit elkaar te halen, als je enkel het zitvlak wil monteren. Zorg ervoor dat je de stoel zo veel als mogelijk in elkaar laat, om het monteren een stuk gemakkelijker te maken.

Oud stof

Na het demonteren is het belangrijk om het oude stof te verwijderen. Doe dit zo netjes mogelijk. Het is namelijk niet zo dat je de stof niet meer nodig hebt. De stoffeerder in Kerkrade zal je dan ook aanraden om dit met een ontnieter of met een kniptang los te halen. Dit is namelijk je mal, omdat deze laat zien hoe groot het andere stof moet worden.

Wil je nog iets anders aan de stoel veranderen, bijvoorbeeld een beschadigde laklaag herstellen? Doe dit als de stoel gedemonteerd is en voordat het nieuwe stof geplaatst is. Nu is je kans om de stoel helemaal naar eigen wens op te knappen.

Nieuw stof monteren

Zoals benoemd is het nu van belang om de mal te gebruiken om het nieuwe stof uit te knippen. Speld de oude stof vast op het nieuwe en knip het netjes uit. De stoffeerder in Kerkrade raad je ook aan om te kijken naar de vulling van de stoel en deze eventueel aan te passen. Daarna is het een kwestie van het zitvlak ondersteboven te leggen en het stof vast te nieten met een nietpistool. Trek het hierbij strak genoeg, zodat er geen kreukels in het stof kunnen ontstaan.

https://goedkoopstofferen.nl/stoffeerder-kerkrade/