Pass 4 Sure
Image default
Huishoudelijk

Natuurlijke materialen: de trend in vloerkleden

Natuurlijke materialen, zoals jute, sisal en kokos, zijn momenteel erg populair als vloerkleden. Ze zijn duurzaam, biologisch afbreekbaar en geven een rustieke, natuurlijke uitstraling aan een ruimte. In dit artikel geven we enkele tips voor het kiezen en gebruiken van natuurlijke vloerkleden.

Kies een duurzame optie

Als je kiest voor een natuurlijk vloerkleed, is het belangrijk om te zoeken naar een duurzame optie. Kijk bijvoorbeeld naar vloerkleden van gerecycled materiaal of van biologisch afbreekbare materialen, zoals jute of sisal. Zo draag je bij aan het behoud van onze planeet en kies je voor een vloerkleed dat langer mee gaat.

Ga voor een gemakkelijk te onderhouden vloerkleed

Natuurlijke vloerkleden kunnen soms moeilijker te onderhouden zijn dan synthetische materialen. Houd hier rekening mee als je kiest voor een natuurlijk vloerkleed. Zoek bijvoorbeeld naar vloerkleden met een behandeling tegen vlekken of met een waterafstotende coating, zodat ze gemakkelijker te reinigen zijn.

Wil je daarnaast zo lang mogelijk van je vloerkleed kunnen genieten dan is een regelmatige stofzuigbeurt geen overbodige luxe. Eziclean heeft een grote range verschillende stofzuigers zoals robotstofzuigers en steelstofzuigers om je vloerkleed in topconditie te houden.

Let op de kleur en textuur

Natuurlijke vloerkleden zijn vaak gemaakt van materialen met een unieke kleur en textuur. Dit kan een prachtig effect geven in een ruimte, maar houd er rekening mee dat deze kleuren en texturen kunnen veranderen door blootstelling aan licht of vocht. Plaats het vloerkleed daarom op een plek waar het niet te veel blootgesteld wordt aan zonlicht of vocht, of kies voor een vloerkleed met een behandeling tegen verkleuring.

Overweeg de plaatsing van het vloerkleed

Natuurlijke vloerkleden zijn vaak geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. Maar houd er rekening mee dat sommige materialen, zoals jute, kunnen uitdrogen en krimpen als ze te vaak blootgesteld worden aan vocht. Plaats het vloerkleed daarom op een plek waar het niet te veel vocht opneemt, of kies voor een vloerkleed van een ander natuurlijk materiaal, zoals sisal of kokos, als je het vloerkleed in een vochtige ruimte wilt gebruiken.

Combineer met andere natuurlijke elementen

Natuurlijke vloerkleden zijn een mooie manier om een rustieke, natuurlijke sfeer te creëren in een ruimte. Combineer het vloerkleed met andere natuurlijke elementen, zoals houten meubels of groene planten, om een geheel te vormen. Zo creëer je een harmonieuze en rustgevende omgeving.