Pass 4 Sure
Image default
Beauty en verzorging

Lees hier alles over Oral-B

Wanneer we praten over producten voor de tandverzorging, dan kunnen we niet om Oral-B heen. In dit artikel gaan we het over dat merk hebben. We zullen ons met name concentreren op de elektrische tandenborstel. Onderzoek heeft aangetoond dat een dergelijke tandenborstel een beter resultaat geeft dan een handmatige.

Een korte inleiding over Oral-B

In 1950 werd de eerste tandenborstel van Oral-B op de markt gebracht. Het bedrijf groeide behoorlijk en in 1984 werd dat gekocht door Gillette. Die multinational bezat al het Duitse Braun. Braun had reeds een elektrische tandenborstel gemaakt. Door de samenwerking van Braun met Oral-B zag een Braun Oral-B elektrische tandenborstel in 1987 voor het eerst het licht. Procter & Gamble nam in 2006 Gillette over en daarmee kwam Oral-B in handen daarvan.

Oral-B producten

Met de merknaam Oral-B kan men nu handmatige en elektrische tandenborstels, monddouche, tandpasta, flosdraad en mondwater kopen. Daarmee is het een merk met een sterke focus, namelijk op de mondhygiëne.

Poetstechnieken

Zoals in de inleiding al is aangegeven, concentreren we ons hier op de elektrische tandenborstels van Oral-B. Voor de volledigheid noemen we de twee poetstechnieken die door fabrikanten worden toegepast. De eerste is dat de kop van de borstel zijwaarts heen en weer beweegt. Dat wordt aangeduid met sonisch. De kop lijkt in dat geval veel op de standaard handmatige tandenborstel. De tweede techniek is waarbij de kop ronddraait, en zich heen en weer beweegt. Dat wordt oscillerend-roterend genoemd. De kop is dan klein en rond. Laatstgenoemde techniek wordt toegepast bij de tandenborstels van Oral-B.

Oral-B elektrische tandenborstels

De elektrische tandenborstels van Oral-B worden ingedeeld in de modelseries:

 • iO™
  Deze serie wordt gekenmerkt door de magnetische iO™ technologie en een interactief schermpje. Een model biedt 3D tand tracking met artificial intellegence (AI), die u assisteert bij het zo mogelijke schoonmaak van uw gebit.
 • Genius
  Met detectie van de positie om elk deel van uw gebit goed te poetsen en een poetsdruksensor technologie voor de bescherming van het tandvlees. De Genius X modellen bevatten de bij de iO™ genoemde AI-technologie. De Genius tandenborstels hebben tot zes instelbare standen voor het poetsen.
 • Smart
  De Smart serie geeft u onmiddellijke terugkoppeling bij het poetsen. De stand van tandvleesverzorging, samen met de sensor voor de poetsdruk, zorgt voor een bescherming van het tandvlees. U ontvangt een waarschuwing als u te hard drukt. De Smart serie heeft tot vijf poetsstanden.
 • Pro
  Bij de Pro serie roteert, oscilleert en pulseert de kop. De serie heeft een ingebouwde timer van 2 minuten. In het geval er te hard wordt gedrukt, wordt door de controle van de poetsdruk het pulseren vanzelf gestopt.
 • Vitality
  De Vitaly serie omvat de meest eenvoudige tandenborstels. Ze roteren en oscilleren, en hebben een timer van 2 minuten.

Oral-B vervangende opzetborstels

Vergelijkbaar met een handmatige tandenborstel dient de borstel van een elektrisch type voor een goed poetsresultaat regelmatig te worden vervangen. We praten dan over de Oral-B opzetborstels met de overbrenging tussen de motor en dat borsteltje. Alles daarover lees je in bovenstaande link.

Tandenborstelexpert

Voor de genoemde elektrische tandenborstels en de vervangende opzetborstel van Oral-B kunt u terecht bij Tandenborstelexpert. Bezoekt u onze website www.tandenborstelexpert.nl voor meer informatie.

https://www.tandenborstelexpert.nl/