Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Groeit je bedrijf snel? Tips voor het vinden van een bedrijfspand

Een bedrijf heeft een plek nodig om te kunnen werken. Het is dan handig om op zoek te gaan naar een bedrijfspand waarin de werkzaamheden van jouw bedrijf kunnen worden opgepakt. Als je niet weet hoe je een bedrijfspand moet zoeken, dan kan je het beste even hieronder blijven lezen. Hieronder worden een aantal tips gegeven. Daarnaast kan je nog wat informatie vinden over het financieren van een bedrijfspand. Lees dus snel verder. 

 

Bedrijfspand vinden

 

De eerste stap bij het vinden van een bedrijfspand is bedenken wat de locatie moet zijn. Heb je echt een plek nodig midden in de stad of kan jouw bedrijf beter op een andere locatie liggen? Denk hier goed over na. Voor wat extra hulp kan je altijd bij jouw medewerkers aankloppen. Misschien hebben zij nog goede punten die je kan meenemen in de overwegingen. 

 

Hierna is het handig om een plan te maken om het bedrijfspand te financieren. Je moet natuurlijk wel een manier hebben om het bedrijfspand te kunnen betalen. Vervolgens kan je het beste een makelaar inschakelen die jou kan helpen met het vinden van het perfecte bedrijfspand.

 

Zakelijke hypotheek aanvragen

 

De kans is groot dat je een zakelijke financiering moet aanvragen als je een bedrijfspand wil kopen. Het gaat om grote bedragen die je waarschijnlijk niet zomaar uit je portemonnee kan betalen. Om die reden moet je op zoek naar een manier om het bedrijfspand te kunnen financieren. Een bedrijfspand financieren kan over het algemeen met een zakelijke hypotheek. 

 

Als je een zakelijke hypotheek gaat afsluiten, is het belangrijk dat je rekening houdt met de rente die je moet betalen. Deze rente moet je maandelijks aflossen samen met een deel van het leenbedrag. Overigens is het goed om te weten dat je om de zoveel tijd de financiële gegevens moet overleggen aan de bank. Zo kan de bank kijken of het lukt met aflossen.  

 

Voorwaarden bedrijfspand

 

Om een bedrijfspand te kunnen vinden, zal je rekening moeten houden met de voorwaarden die gesteld worden vanuit de bedrijfshypotheek. Wil je een bedrijfspand aanschaffen die gebruikt zal worden als een kantoorpand? Dan moet het energielabel tussen A tot en met E vallen. Hiernaast moet het bedrijfspand gecontroleerd worden om giftige stoffen. Giftige stoffen mogen niet aanwezig zijn. 

 

Hiernaast is het van belang dat het pand vrij is van erfpacht. Er moet dus geen erfpachtverplichting op liggen. Dan kan je het bedrijfspand niet aanschaffen. Een andere voorwaarde is dat jij alleen het bedrijfspand mag gebruiken. Dit betekent dat je geen delen van het bedrijfspand mag verhuren aan andere mensen. De laatste voorwaarde heeft te maken met de taxatie. Er moet een taxatierapport worden gevalideerd.

 

Gerelateerde artikelen

Vespa scooter leasen of kopen in Almere

Succesvol online ondernemen

Een eigen onderneming starten? Dit zijn drie dingen die je MOET weten!