Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Duurzaam wassen doe je zo!

Om onze kleren te wassen hebben we waspoeders, vloeibare wasmiddel, waspods en nog meer opties. Deze komen voor kleur, zwart, wit, bont van allerhande opties. Maar wist je dat deze dingen helemaal niet nodig zijn? In deze blog gaan we je uitleggen hoe je duurzaam je kleren kunt wassen en de meeste dingen die we gebruiken heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

Was noten

Was noten is het enige wat je waarschijnlijk nog niet in huis hebt. Dit zijn noten die zepig worden als ze in contact komen met water. Het mooie aan was noten, is dat het uiteraard natuurlijk is, maar ook heel duurzaam. Je doet namelijk maar 3 á 4 was noten in een katoenen zakje en deze kun je ongeveer 10 wasbeurten gebruiken. Uiteindelijk blijft er alleen nog een schaal over deze kun je bewaren in een pot om later handzeep van te maken.

Baking soda

Baking soda is ontzettend handig in het huishouden, maar het maakt je witte was ook weer helder wit. Als je een machine witte was draait, doe dan een eetlepel baking soda in het bakje voor waspoeder om de witte was helder te krijgen.

Azijn

Wist je dat azijn een natuurlijke wasverzachter is? Als je graag wasverzachter wilt gebruiken kun je deze chemische rommel omruilen met azijn, dit doet het net zo goed. Maak je geen zorgen om de geur, zodra de kleren droog zijn is de azijn geur helemaal verdwenen.

Etherische eucalyptusolie

Als jij je toch een beetje zorgen maakt dat je kleren straks naar azijn ruiken, of je mist de fijne geur van wasmiddel, dan kun je altijd etherische eucalyptusolie of een van je favoriete etherische oliën gebruiken. Doe vijf druppels etherische eucalyptusolie in de lade bij de wasverzachter of op het zakje van de was noten.

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om duurzaam je kleren te kunnen wassen, de planeet te helpen en een heleboel geld te besparen.

https://www.origanic.nl/collections/etherische-olien