Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

De werkwijze van goede fysiotherapie in drie stappen

Stel je voor, jij hebt laatst een ongeluk gehad dat een grote impact heeft gehad op je lichaam. Je hebt voor een langere periode in het gips gezeten en mag eindelijk weg van het ziekenhuis naar huis. Maar ze geven wel aan dat je naar fysiotherapie moet, om verder te revalideren. Maar je hebt geen idee wat het inhoudt en wat je kan verwachten. Dan ben je hier aan het juiste adres, want in deze blog bespreken we de werkwijze van fysiotherapie.

Intakegesprek en kennismaking

Eerst ga je naar de huisarts om naar je verwijzingsbrief te vragen voor de fysiotherapie. Daarop schrijft hij jouw klachten op en zo weten de mensen bij de fysiotherapie waar het om gaat. Daarna mag jij zelf een intakegesprek doen bij een praktijk in jouw omgeving en daar maak je ook direct kennis met je begeleider voor de komende tijd. Je bespreekt waarom je daar bent en wat je wil bereiken met de therapie. Jouw coach of begeleider gaat samen met jou een plan van aanpak maken om te kijken hoe zij jou het beste kunnen helpen. Het plan  van aanpak is meestal erg ruim, zodat als het process sneller gaat, ze bepaalde onderdelen kunnen skippen.

Aan de slag

Jij hebt het plan van aanpak goedgekeurd en vindt de begeleider ook een fijn persoon. Nu start de behandeling. Je gaat bepaalde oefeningen doen per week bij de fysiotherapie om alles weer soepel te krijgen. Sommige oefeningen zullen misschien heel saai en makkelijk klinken, maar je moet ze zeker niet onderschatten. Je bent niet voor niets daar om verder te revalideren. Elke week ga je ook even zitten met de begeleider om te kijken naar je progress. Of ze iets moeten aanpassen of zo door moeten gaan.

Eindreflectie en oefeningen

Na een aantal weken en je eindelijk klaar bent met je fysiotherapie, ga je met je begeleider zitten voor een eindreflectie. Ze gaan je hele process bespreken en daarbij wat er goed en fout ging. Daarna geven ze je nog een aantal oefeningen mee naar huis die je zelf kan doen als je merkt dat het weer niet goed gaat. En daarna ben je weer vrij om te doen wat je wil met de hulp van de fysiotherapie.

 

https://zeeinbeweging.nl/fysiotherapie-hoogland/