Pass 4 Sure
Image default
Woningen

4 ideeën om je woonkamer een upgrade te geven

De woonkamer is natuurlijk dé plek in huis waar de meeste tijd wordt doorgebracht. De ideeën in dit blog kunnen je vast inspireren om van je woonkamer een echte chill plek te maken. Wat kun je zoal doen om dit te bewerkstelligen?

Investeer in belangrijke stukken

Meubels in de woonkamer zijn erg belangrijk omdat er veel tijd wordt doorgebracht in die specifieke ruimte. Dus echt investeren in een paar stukken die jarenlang zullen meegaan is altijd de moeite waard. Natuurlijk is het belangrijk om alleen zoveel geld uit te geven aan de stukken die het meest gebruikt zullen worden als je budget toelaat. Denk hierbij aan banken, misschien fauteuils, maar dit soort meubels hoeven ook niet altijd alleen maar puur praktisch te zijn. Als een meubelstuk, of het nu een prachtige marmeren salontafel of een vintage gouden barkar is, de ruimte echt een weerspiegeling van je stijl laat voelen en een eigenzinnig middelpunt toevoegt, is het de moeite waard om erin te investeren.

Koop niet altijd nieuw

De sleutel tot het creëren van interessante, unieke, moderne woonkamers is om stukken tweedehands te kopen. Een kamer vullen met allemaal gloednieuwe meubels kan de ruimte een beetje vlak laten aanvoelen, zonder persoonlijkheid, textuur of opwinding. Struin daarom Markplaats, kringloopwinkels en antiekwinkels af op zoek naar die speciale eenmalige stukken die leven in je woonkamer brengen.

Gelegenheidsstoelen, vloerkleden en spiegels zijn allemaal geweldige stukken om naar uit te kijken bij het winkelen voor tweedehands meubels voor je woonkamer. Al moet ook opgemerkt worden dat, tenzij je van plan bent om de bank opnieuw te laten stofferen, het kopen van een oudere bank best wel spannend kan zijn. Omdat de vulling ook verouderd is en dus de mogelijkheid bestaat dat je binnen de kortste keren zal doorzakken of de kleur kan zijn vervaagd. Ga dus op zoek naar chic in plaats van sjofel.

Mix en match stijl voor een eclectische look

En het is het mixen van deze tweedehands stukken met een meer eigentijdse stijl, dat een woonkamer intrigerender maakt. Blijf niet bij één stijl, maar mix en match verschillende stijlen, neem je favoriete stukken uit verschillende tijdperken en breng ze samen in je woonkamer.

Als texturen verschillend zijn, de lijnen, de stijlen zou je kunnen denken dat het niet bij elkaar past. Maar het gekke is, dat doet het juist wel. Probeer het maar.

Er zijn echt geen regels als het gaat om het mixen van verschillende woonkamermeubelen. Probeer het gewoon uit met behulp van moodboards, zodat je zeker weet dat het in jouw ruimte gaat werken. En houd rekening met de algehele stijl van je huis en het tijdperk waarin het is gebouwd, omdat dit kan dicteren welke stijl van meubilair het beste zou werken.

Kies het juiste kleurenpalet

Als het gaat om het kiezen van kleuren voor de gestoffeerde moderne woonkamer meubels, is het vasthouden aan een vrij klein kleurenbereik, zeg een palet van slechts twee of drie kleuren, een goed idee. Je wilt immers dat deze grotere meubelstukken een lange levensduur hebben en zich aanpassen aan alle andere kleuren en patronen die je combineert.

 

Vergeet niet dat je altijd meer kleuren kunt toevoegen met vloerkleden, gordijnen en textiel. Maar voor banken en fauteuils kun je ze allemaal in dezelfde of vergelijkbare tinten houden of een paar kleuren combineren die echt goed bij elkaar passen. Dat wil niet zeggen dat je niet gedurfd mag zijn met de kleuren, maar zorg er wel voor dat het kleuren zijn waar je echt van houdt en waar je lang mee kunt leven.