Pass 4 Sure
Image default
Woningen

Zijn infraroodpanelen veilig?

Sommige mensen twijfelen misschien aan de veiligheid van infrarood panelen. In feite is het infrarood verwarmingssysteem 100% veilig voor het menselijk lichaam en het milieu. De warmte die je krijgt van infraroodpanelen is veilig en comfortabel. Het is als de warmte die je voelt als je aan het zonnebaden bent. Omdat dit verwarmingssysteem de omgeving van het object verwarmt, zal het minder energie verbruiken. Op deze manier kun je profiteren van verwarming zonder veel kosten uit te gevenaan de energierekening. Hier zijn verschillende redenen waarom een ​​infraroodpanelen veilig zijn.

Ze zenden geen elektromagnetische golven uit

Infraroodpanelen zenden geen elektromagnetische golven uit, die het menselijk lichaam kunnen schaden. Infrarode hittegolven zijn veilig voor ons lichaam omdat het niet-ioniserende straling is, net als zichtbaar licht en radiogolven. De energie van infrarode hittegolven is lager dan die van ultraviolet licht of röntgenstralen, dus menselijke cellen worden er niet door beschadigd. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je lichaam als je thuis infraroodpanelen gebruikt. Sterker nog, uit verschillende onderzoeken blijkt dat het gebruik van infraroodpanelen goed is voor onze gezondheid. Infraroodstraling is een vorm van warmte die diep in het lichaam kan doordringen en waarvan is aangetoond dat het de bloedstroom verhoogt en spiercontracties en metabolisme stimuleert

Ze stralen geen UV-licht uit

Dit verwarmingssysteem is vergelijkbaar met de zon. Dit betekent niet dat een infraroodstraler UV-licht afgeeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de veiligheid ervan. Ze stralen simpelweg warmte uit in de vorm van infraroodgolven. Met andere woorden, ze verwarmen objecten en mensen door infrarood energie te gebruiken in plaats van convectie of geleiding. De stralen zijn onzichtbaar voor het blote oog. Ze zijn gewoon een vorm van elektromagnetische straling zoals zichtbaar licht of microgolven. De aard van infrarood is zodanig dat het in de meeste materialen kan doordringen zonder ze aanzienlijk op te warmen. Dit betekent dat het objecten kan verwarmen zonder ze te verbranden of schade aan hun oppervlakken te veroorzaken.

Ze zijn veilig voor het milieu

Infraroodpanelen zijn milieuvriendelijk. Deze heater stoot namelijk geen schadelijke gassen uit zoals koolmonoxide en kooldioxide. Het vervuilt de lucht dus niet. Omdat het energiezuinig is, kun je je ecologische voetafdruk verkleinen. Dit systeem maakt gebruik van groene stroom zodat je het warmer kunt krijgen zonder dat dit een negatieve impact heeft op het milieu. Omdat het geen luchtvervuiling veroorzaakt, kan het de binnenlucht schoon houden. Daarom is het veilig voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen.