Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de werkzaamheden van een makelaar?

Wat zijn de werkzaamheden van een makelaar?

Na lang voor- en nadelen te hebben opgesomd is het moment eindelijk daar: je hebt besloten om je huis te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Na het opsommen van de voor- en nadelen zal het u vast niet ontgaan zijn dat er veel komt kijken bij de ver- en aankoop van een nieuwe woning. Het is dan ook erg belangrijk om iemand in te schakelen die meer verstand heeft van dit soort zaken: een makelaar. Maar wat doet een makelaar nou zoal op een dag, wat kan deze voor u betekenen en waar vindt u de beste makelaar bij u in de buurt? Dit alles vertellen wij u graag in deze blog, lees dan ook snel verder!

De beste makelaar

Omdat makelaar geen beschermde titel is, zou iedereen makelaar kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat er geen mensen met slechte intenties makelaar worden, zijn er kwaliteitsregisters en brancheverenigingen voor makelaars opgericht. Wanneer je in contact komt met een makelaar die bij een register staat ingeschreven kun je er van uit gaan dat deze makelaar te vertrouwen is en verstand van zaken heeft. Wanneer een makelaar deel uit wil maken van een branchevereniging zal deze een bedrijfsverzekering moeten hebben. Zo wordt voorkomen dat wanneer de makelaar in kwestie in de problemen raakt, zijn klanten ook in de financiële problemen raken. 

Verschillende soorten makelaars

In de wereld van makelaardij bestaan er verschillende soorten makelaars. Zo zijn er makelaars die je helpen bij de aankoop van een nieuwe woning, de zogeheten aankoopmakelaars. Deze brengen je woonwensen in kaart, begeleiden je bij notariële en juridische zaken en regelen alle bezichtigingen. Ook bestaan er makelaars die je helpen bij het verkopen van je huis. Deze geven je advies over de juiste verkoopwaarde, zoeken naar potentiële kopers en helpen je bij het opstellen van contracten. Deze makelaars worden dan ook wel verkoopmakelaars genoemd. Naast deze twee soorten makelaars bestaan er ook verhuurmakelaars. Deze kunnen je ondersteunen bij de verhuur van appartementen, kamers en studio’s. Zo kunnen deze makelaars je helpen bij het organiseren van bezichtigingen of het opstellen van de verhuurcontracten. 

Juiste Makelaar

Om de juiste makelaar te vinden is het erg belangrijk om de makelaars bij u in de buurt goed met elkaar te vergelijken. Op het internet is erg veel informatie te vinden over de verschillende typen makelaars. Een vergelijking kunt u eenvoudig doen via een site als juistemakelaar.nl, hier geef je eenvoudig aan wat je zoekt in een makelaar, waarna je informatie ontvangt over een aantal makelaars die passen bij jouw wensen en eisen.