Pass 4 Sure
Image default
Alarmsysteem

Wat te doen tegen lockpicking?

Lockpicking is een techniek waarbij criminelen proberen om sloten te openen zonder gebruik te maken van de juiste sleutel. Hoewel het inbreken met lockpicking niet vaak voorkomt is het belangrijk om je huis en bezittingen te beschermen tegen deze mogelijke bedreiging. In deze blog zullen we enkele tips delen over wat je kan doen tegen lockpicking, want zo kunnen we alles een stukje veiliger maken.

Installeer hoogwaardige sloten

Een van de meest effectieve manieren om jezelf en je bezittingen te beschermen tegen lockpicking is het installeren van hoogwaardige sloten. Kies voor sloten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en die moeilijker te openen zijn zonder de juiste sleutel. Sloten met het SKG-keurmerk zijn getest op inbraakwerendheid en bieden een goede bescherming.

Overweeg anti-lockpick sloten

Anti-lockpick sloten zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat lockpickers succesvol zijn. Deze sloten hebben geavanceerde mechanismen die het moeilijk maken om met lockpickingtechnieken toegang krijgen tot je huis. Het is handig om met een slotenmaker in Sittard om de beste anti-lockpick opties voor jouw situatie te bespreken.

Extra beveiligingslagen toevoegen

Naast het installeren van hoogwaardige sloten, kun je extra beveiligingslagen toevoegen aan je deuren en ramen. Denk aan beveiligingsrozetten en -platen die de cilinder van je slot beschermen tegen aanvallen. Ook het gebruik van meerpuntssloten kan de beveiliging versterken, omdat deze sloten op meerdere punten in de deur vergrendelen.

Installeer een beveiligingscamera

Het plaatsen van beveiligingscamera’s bij de ingangen van je huis kan helpen bij het identificeren van verdachte activiteiten. Deze camera’s fungeren als een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers en bieden bewijsmateriaal in geval van een inbraakpoging.

Verbeter de verlichting

Inbrekers worden afgeschrikt door middel van lampen. Als er lampen branden in of voor je huis wordt dat vaak geassocieerd met dat er iemand thuis is. Je kan dus overwegen om bewegingsgevoelige buitenverlichting bij ingangen en in de tuin te plaatsen. Dit maakt het lastig voor inbrekers om ongezien bij het huis te kunnen komen.

Houd de sleutel uit het zicht

Veel mensen hebben een reserve sleutel in de buurt van de deur liggen, maar eigenlijk is dit helemaal geen slim idee. Op deze manier geef je een inbreker een makkelijke optie om binnen te komen. Het is dus verstandig om de sleutels goed verborgen neer te leggen, want een inbreker kan heel snel binnenkomen.