Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over plateauwagens

Wat je moet weten over plateauwagens

Stel je voor dat je een nieuwe aanhanger zoekt die je voor veel verschillende klussen wilt gebruiken of je weet nog niet precies waarvoor je deze wilt gebruiken. Een plateauwagen is dan het ideale model. Je kan een plateauwagen namelijk voor veel verschillende klussen gebruiken. Plateauwagens zijn praktisch maar dus ook nog multifunctioneel. In deze blog ga je lezen waarom een plateauwagen de juiste keuze is en dat deze geschikt is voor jouw werkzaamheden.

Voordelen van een plateauwagen

Een meervoud verschillende voordelen heeft een plateauwagen van Aanhangwagendirect. Je kan namelijk alle borden afzonderlijk van elkaar inklappen bijvoorbeeld. Bij een plateauwagen zitten de wielen aan de onderzijde van de aanhanger. Op deze manier wordt laden en lossen met een heftruck super makkelijk gemaakt.

Je plateauwagen onderhouden

Als je een plateauwagen wilt kopen dan is het erg belangrijk dat je weet waar je op moet letten, zeker als je een occasion wilt aanschaffen. Er wordt daarom ook aangeraden je aanhanger te voorzien van onderhoud, een jaarlijkse onderhoudsbeurt is het meest ideaal. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je nieuw aangeschafte plateauwagen wel naar behoren blijft functioneren en dat je je ladingen veilig vervoeren kan. Als je zo nu en dan een onderhoudsbeurt verleent aan je aanhanger gaat deze veel langer mee. Aanhangwagendirect biedt de mogelijkheid aan klanten aan om zelf hun onderhoud in te plannen. Op deze manier kan je een datum kiezen en zelf inplannen zodat het jou goed uitkomt.

Verschillende soorten plateauwagens

Je kan een plateauwagen in allemaal verschillende afmetingen kopen, de aanhangers zijn beschikbaar met 1, 2 of 3 assen. Als je af en toe een ritje naar de stort maakt heb je natuurlijk niet de grootte van een tridemas aanhanger nodig. Bij het vervoeren van zware materialen en misschien zelfs auto’s heb je deze grote zware plateauwagen wel nodig. Het assortiment van de plateauwagen is ruim met extra toebehoren waarmee je de trailer kan uitbreiden. Je kan als voorbeeld de oprijplaten nemen, superhandig want hierdoor wordt je plateauwagen ook een autotransporter. Met meer extra toebehoren kan je je eigen plateauwagen multi functioneler maken. 

Extra’s voor een plateauwagen

  • Oprijplaten

  • Opzetborden

  • Voorrek

  • Loofrek

  • Lier

Natuurlijk zijn er ook meer algemene onderdelen waar je de aanhanger mee kan uitbreiden. Met bijvoorbeeld een disselkist of reservewiel.

Configureer je eigen plateauwagen

Een eigen plateauwagen samenstellen kan je nu ook op Aanhangwagendirect.nl om zo je speciale wensen in vervulling te laten gaan. Hier kan je het gewicht, de afmetingen en het aantal assen zelf bepalen. Je kan ook meteen de extra gewenste toebehoren op de aanhanger plaatsen. Je ziet de 3D afbeelding van de plateauwagen veranderen terwijl je de aanpassingen maakt waardoor je dus kan zien hoe je plateauwagen eruit komt te zien wanneer je deze besteld.

Meer informatie over plateauwagens?

Weet je nog niet precies welke plateauwagen je kopen moet? Of weet je niet precies welke plateauwagen het best geschikt is voor jou? Of heb je een vraag over de extra toebehoren van de plateauwagens? Aanhangwagendirect helpt je graag verder met het maken van de juiste keuze in hun ruime assortiment. Vraag gerust een vrijblijvend advies aan.