Menu

Wat is Modafinil and Adderall?

Modafinil vs Adderall
Wat zijn de verschillen in Modafinil versus Adderall? Hoe zit het met de overeenkomsten tussen deze twee zogenaamde ‘slimme medicijnen’?

Ten eerste, wat is Modafinil?
Modafinil is de algemene naam van de merknaam medicijn Provigil, die wordt gebruikt om overmatige slaperigheid en slaapstoornissen te behandelen bij patiënten. Dit kan narcolepsie, obstructieve slaapapneu zijn en het kan worden gebruikt bij patiënten die van ploegendienst veranderen en moeite hebben met het handhaven van een normale slaaproutine. Modafinil is niet bedoeld om deze aandoeningen te genezen, maar in plaats daarvan helpt het mensen wakker te blijven als ze een slaapstoornis hebben. Onderzoekers geloven dat modafinil stoffen in de hersenen beïnvloedt die verantwoordelijk zijn voor de controle van de slaap- en waakcyclus.

Er zijn verschillende instructies voor het nemen van modafinil op basis van wat het gebruikt om te behandelen.

Mensen met obstructieve slaapapneu worden bijvoorbeeld geadviseerd om het elke ochtend een keer in de ochtend in te nemen en hun andere apneu-behandelingen voort te zetten, tenzij anders voorgeschreven door hun arts.

Modafinil heeft therapeutische voordelen, maar het is mogelijk om een fysieke afhankelijkheid te ontwikkelen wanneer u het gebruikt, wat betekent dat wanneer u plotseling stopt u last kan krijgen van plotselinge symptomen zoals trillen, zweten, misselijkheid en braken. Ook mogelijk met Modafinil is een verslaving en dit risico is groter bij mensen die al een verslavingsziekte hebben.

Dus, hoe zit het met Modafinil versus Adderall?

Adderall is een recept geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), en narcolepsie. Het is een stimulerend middel van het centrale zenuwstelsel en beïnvloedt bepaalde neurotransmitters in de hersenen, waaronder dopamine en norepinephrine.

Wanneer iemand met de diagnose ADHD Adderall neemt, helpt het hen meer gericht en attent te zijn en hun gedrag te beheersen.

Wanneer iemand zonder ADHD Adderall inneemt, zijn de effecten anders. Ze voelen vaak een euforische hoge en aangename gevoelens, zoals een hoog niveau van vals zelfvertrouwen. Mensen die Adderall misbruiken, kunnen ook langdurig wakker blijven en intensief studeren, waardoor dit medicijn de voorkeur geniet van studenten. Een ander effect van Adderall dat off-label maar wenselijk is door sommige mensen die het misbruiken, is onderdrukking van eetlust.

Er zijn enkele overeenkomsten waargenomen bij modafinil versus Adderall. Zowel Modafinil als Adderall verhogen bijvoorbeeld de waakzaamheid en beide kunnen worden gebruikt om narcolepsie te behandelen. Hoewel Adderall de enige van de twee geneesmiddelen is die door de FDA zijn goedgekeurd voor de behandeling van ADHD, is dit ook een off-label gebruik van Modafinil.

Modafinil heeft net als Adderall de potentie om niet alleen wakker te zijn, maar ook de snelheid, focus, motivatie en energie van de hersenen te verbeteren.


Bezoek onze website voor meer informatie over Modafinil!

 

http://modafinil-kopen.nl/product/modafinil-modalert-200-mg/