Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het veilig verpakken en vervoeren van breekbare voorwerpen

Het verpakken en vervoeren van breekbare voorwerpen tijdens een verhuizing kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je waardevolle items veilig en onbeschadigd op hun bestemming aankomen. Hier zijn enkele handige tips voor het veilig verpakken en vervoeren van breekbare voorwerpen. 

Gebruik de juiste verpakkingsmaterialen 

Het kiezen van de juiste verpakkingsmaterialen is essentieel bij het beschermen van breekbare voorwerpen. Hier zijn enkele belangrijke materialen om te gebruiken: 

 • Inpakpapier: Gebruik inpakpapier om elk breekbaar voorwerp individueel in te pakken. Wikkel het voorwerp zorgvuldig in het papier om het te beschermen tegen stoten en schokken. 

 • Bubbeltjesplastic: Bubbeltjesplastic is ideaal voor het inpakken van fragiele voorwerpen zoals glaswerk, servies en decoratieve items. Het biedt een extra laag bescherming tegen impact. 

 • Opvulmateriaal: Gebruik opvulmateriaal zoals verkreukeld papier, schuimvlokken of luchtkussens om lege ruimtes in dozen op te vullen en ervoor te zorgen dat de breekbare voorwerpen niet kunnen bewegen tijdens het transport. 

Correcte verpakkingsmethode 

Naast de juiste materialen is het belangrijk om de juiste verpakkingsmethode te volgen voor breekbare voorwerpen: 

 1. Begin met het verstevigen van de bodem van de verhuisdoos met tape. 

 1. Plaats een laag opvulmateriaal op de bodem van de doos. 

 1. Wikkel elk breekbaar voorwerp afzonderlijk in inpakpapier en plaats het in de doos. Zorg ervoor dat er geen direct contact is tussen de breekbare voorwerpen. 

 1. Vul de lege ruimtes in de doos op met opvulmateriaal om beweging te voorkomen. 

 1. Sluit de doos stevig af en verzegel de openingen met tape. 

Label en behandel voorzichtig 

Nadat je de breekbare voorwerpen veilig hebt verpakt, is het belangrijk om ze te labelen en voorzichtig te behandelen tijdens het vervoer: 

 • Label de dozen duidelijk als “Breekbaar” zodat iedereen die helpt bij de verhuizing op de hoogte is. 

 • Plaats de dozen met breekbare voorwerpen bovenop en apart van zwaardere items in de verhuiswagen. 

 • Behandel de dozen voorzichtig en vermijd het stapelen van zware objecten erop. 

Door de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken, de correcte verpakkingsmethode te volgen en voorzichtig om te gaan met de dozen, kun je de kans op schade aan breekbare voorwerpen tijdens een verhuizing minimaliseren. Neem contact op met Van Gastel Verhuizingen voor concreet advies en hulp bij uw verhuizing 

https://www.vangastelverhuizingen.nl/