Pass 4 Sure
Image default
Woningen

Tips voor een goed hypotheekgesprek

Als je een huis hebt gekocht begint het oriënteren op een passende hypotheek. De hypotheekadviseur Den Bosch geeft een aantal gouden tips voor een succesvol hypotheekgesprek.

Maak je keuze: bank of financieel adviseur

Advies bij de bank is vaak zo’n 700 à 1000 euro voordeliger dan bij een financieel adviseur. Maar bedenk wel dat de bank alleen eigen producten aanbiedt. Een financieel adviseur  zoals de hypotheekadviseur Den Bosch vergelijkt producten en voorwaarden van meerdere banken en maakt aan de hand daarvan een afgewogen beslissing: welke hypotheek en voorwaarden passen het beste bij jouw persoonlijke situatie. Kies je voor een financieel adviseur? Bereid je goed voor op het eerste adviesgesprek. Elk extra uur kost geld. Zet daarom vooraf zoveel mogelijk op papier. Wat is je inkomen nu? Wat is je inkomen als jij of je partner plotseling arbeidsongeschikt raakt? Wat is je inkomen als je straks met pensioen gaat? Hoeveel kun je sparen? Kortom: wat is jouw financiële situatie, nu én straks? Zo kan de hypotheekadviseur Den Bosch direct aan de slag met de door jou verzamelde gegevens en kun je direct to the point komen.”

Ervaring van anderen

Hoe weet je of je een goede en betrouwbare financieel adviseur in de arm neemt? Vraag naar ervaringen van vrienden, familie en kennissen. Of kijk op een review siet. Op deze site beoordelen consumenten hun financieel adviseur, zo ook de hypotheekadviseur Den Bosch. Ook kun je de tarieven inzien. Staar je niet blind op de hoogte van de hypotheekrente en andere kosten. Zolang je dit goed uitrekent (of uit laat rekenen) maak je een afgewogen beslissing. En daar kan de hypotheekadviseur Den Bosch jou goed bij helpen. Kies altijd voor onafhankelijk advies en kies voor de hypotheekadviseur Den Bosch. Op die manier sluit je zo niet alleen de beste deal voor een hypotheek maar sluit je ook een hypotheek af die past bij jouw financiering en leefsituatie.