Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Tiny House woningen: Geprefabriceerde woningen in kleine afmetingen

Bij de planning van uw eigen huis wordt vandaag de dag door meer mensen dan ooit gedacht aan een geprefabriceerde tiny house woningen. De geprefabriceerde tiny house woningen zijn nu verkrijgbaar in bijna ontelbare uitvoeringen, van vele verschillende leveranciers en in zeer verschillende maten en prijsklassen. Een nieuwe trend: het zogenaamde minihuisje, dat meestal gewoon een klein prefab huisje is voor nieuwbouw.


De trend in de richting van het geprefabriceerde tiny house

Prefab tiny house woningen worden steeds populairder, wat niet verwonderlijk is, omdat ze in veel opzichten massieve huizen hebben die in veel opzichten ver vooruit lopen: de bouw van een prefab-woning voor de eigenaar wordt vaak niet alleen geassocieerd met minder stress, maar kan ook goedkoper zijn. Het blijft over aan de koper van het huis, hoeveel eigen bijdrage het wil inrichten. Als de koper bijvoorbeeld besluit om het interieurwerk zelf te doen, zegt Tobias Beuler, de geprefabriceerde huisexpert, dat de kosten voor het bijna voltooide huis aanzienlijk lager zijn – hoewel de garantie van de fabrikant niet van toepassing is op het werk dat hij zelf uitvoert.

Geprefabriceerde tiny houses schitteren door de prefabricage in veel gevallen door de uitstekende kwaliteit. Op de enorme woningbouwplaats wordt gewerkt bij weer en wind, d.w.z. onder suboptimale omstandigheden, wat kan leiden tot een beperkte precisie en planning, afhankelijk van de gebruikte bouwmethode. Als de elementen daarentegen in de fabriek geprefabriceerd worden, gebeurt dit onder ideale omstandigheden en neemt de algehele kwaliteit toe. Een groot deel van het werk wordt uitgevoerd door machines die scoren met een laag foutenpercentage en ervoor zorgen dat de kwaliteitsnormen voortdurend worden nageleefd.