Menu

Oorbellen

Sieradenwinkels zijn er al veel. Maar nu is er iets nieuws. Een site die helemaal gaat over oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van een veel oorbellen – en vaak goedkoper. Een website gespecialiseerd in het oorbellen te koop aanbieden. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel; en ze worden tegenwoordig ook weer veel gedragen door mannen. speciale oorbellen zijn er in vele soorten en maten.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of piercing. Het wordt erg aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele piercer. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt.

Oorbellen kun je eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden dikwijls gekozen op basis van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Oorbellen voor iedere bijzondere gelegenheid

Een speciale gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een groot feest? Dan zijn het in de meeste gevallen grote en opvallende oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. De oorbellen zijn dan subtiele highlights in een verschijning. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten maken

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste meisjes hebben in beide oren één of meer oorbellen. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt meestal al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude wijze van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in je oren te dragen.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het maken van gaatjes voor oorbellen in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Oorbellen online kopen

 

Oorbellen online zoeken heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van oorbellen zoeken in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in allerlei online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook betaalbaarder, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet drukken op de kosten van de oorbellen. Een nadeel is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken.

De prijs is sterkafhankelijk van het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld van zilver. Ook worden oorbellen soms gemaakt met diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico op allergie verschijnselen.

Zowel vrouwen als mannen dragen tegenwoordig oorbellen. Mannen kiezen vaker voor knopjes of ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Wat betreft de materiaalkeuze is er geen groot verschil. Vrouwen en mannen kiezen het vaakst voor zilveren of gouden oorbellen.

 

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van een reeks soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van edelmetaal. Maar oorbellen van RVS staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een diversiteit van vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een diverse vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel dikwijls een reeks soorten hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in allerlei vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en diverse soorten edelstenen.

Oorbellen trends

Wat is er tegenwoordig in bij oorbellen? Trends in oorbellen zijn er ook. Velen hebben meerdere gaatjes in de oren. Ook wordt in deze tijd niet alleen maar de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) of helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Online vind je o.a. oorbellen via oorbellen online. Een grote collectie van een diversiteit van oorbellen is op meerdere manieren door te kijken. Het geeft een overzicht van diverse juweliers op een rij. De prijzen en informatie over de oorbellen zijn ook weergegeven. Kijk zelf of er een mooi paar oorbellen voor jezelf bij zit.

https://www.oorbellen.info/