Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Mijn Office 365 personal licentie is verlopen, wat nu?

Er zijn weinig mensen in Nederland die het internet niet gebruiken. Het is voor veel beroepen namelijk nodig om bijvoorbeeld gebruik te maken van e-mail. Bovendien is het ook in je privéleven erg handig om dingen op te kunnen zoeken via het internet. Tegenwoordig kun je het internet voor veel meer gebruiken dan alleen om dingen op te zoeken. Zo lezen veel mensen de krant tegenwoordig digitaal. Naast het internet maken er wereldwijd ook miljoenen mensen gebruik van Office 365. Zo kan Office 365 voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Het internet gebruiken voor school

Wanneer je op dit moment leerling of student bent op een middelbare school of op een vervolgopleiding is de kans groot dat je ook op school het internet nodig hebt. Er zijn veel verschillende vakken waarvoor je eventueel het internet zou kunnen gebruiken. Eigenlijk kun je op gym na bij ieder vak het internet gebruiken om de les te verbeteren. Zelfs bij gym worden lessen indirect beïnvloedt door het internet.

 

Tijdens de andere lessen kan het voor leerlingen erg handig zijn om hun laptop te kunnen gebruiken voor aantekeningen. Bovendien is het beter voor het milieu als leerlingen niet meer voor ieder vak een boek krijgen, maar in plaats daarvan alle boeken van het internet kunnen halen. Dit scheelt erg veel papier. Verder is het fijn om als leerling over Office 365 te beschikken. Wanneer je Office 365 hebt, heb je toegang tot allerlei programma’s waaronder Microsoft Word en Excel. Hierdoor kun je gemakkelijk aantekeningen maken.

Office 365

Het is voor leerlingen fijn om over programma’s als Microsoft Word en Powerpoint te kunnen beschikken. Dat komt doordat je dit soort programma’s bijvoorbeeld kunt gebruiken om een presentatie voor te bereiden of om al je aantekeningen op je computer te hebben in plaats van in aparte schriften. Om toegang te krijgen tot deze programma’s moet je de licentie van Office 365 aanschaffen. Zonder deze licentie kun je geen gebruik maken van het Office pakket. Deze licentie is niet voor eeuwig geldig, meestal koop je deze voor één of twee jaar. Als je licentie is verlopen, is dat erg vervelend, je zult dan moeten gaan kijken naar een snelle manier voor verlengen Office 365. Door je licentie te verlengen zorg je ervoor dat je toegang blijft houden tot de programma’s waarmee je het liefst werkt.

Veiligheid op het internet

Voor mensen die het internet vaak gebruiken is het van belang om zich goed bewust te zijn van de gevaren die er schuilen voor internetgebruikers. Zo zijn er bijvoorbeeld veel cybercriminelen die hun best doen om mensen op te lichten via het internet. Dat doen zij op allerlei verschillende sluwe manieren. Het is slim om te investeren in online beveiliging zodat je zeker weet dat je goed beschermt bent tegen dit soort criminaliteit. Daarom is het voor mensen die vaak gebruik maken van het internet zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheid om een virusscanner aan te schaffen. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om veiliger te internetten.