Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Hoe een CNC-freesas kiezen?

De spil is een van de meest essentiële componenten van een CNC Wood Router -machine. De CNC-machine moet over het algemeen worden uitgerust met een hoogwaardige spindel om zijn rol te spelen. De standaard van de spil heeft rechtstreeks invloed op de verwerkingssnelheid en precisie van de CNC-routermachine, dus hoe selecteert u de juiste spil?

Niveau om te beoordelen of de spindel van hoge kwaliteit is:

  • Gebruikt de spindelmotor zeer nauwkeurige lagers? Als er geen zeer nauwkeurige lagers worden gebruikt, is het werk dat de spilmotor oververhit raakt na aanhoudende rotatie met hoge snelheid, wat de levensduur van de spilmotor zal beïnvloeden.
  • Of het geluid uniform en beminnelijk is bij het roteren met specifieke snelheden, meestal bij hoge snelheden.
  • Ofwel wordt de spindel in radiale richting onder kracht. De belangrijkste referentie is of het mogelijk is om hardere materialen met hoge snelheid te snijden. Sommige spindels kunnen alleen hardere materialen snijden met zeer lage snelheden, anders gaat de spindelprestatie extreem verloren, wat de spindelnauwkeurigheid na verloop van tijd zal beïnvloeden.
  • Als u een hoge verwerkingsefficiëntie wilt volgen, moet de verwerkingssnelheid snel zijn, terwijl het aantal messen groot is, zoals het verwerken van massief houten materialen, u heeft een vermogen van 2,2 kW of meer nodig.
  • De ideale configuratie van de spil van de CNC-machine heeft veel configuraties volgens de specificaties van het apparaat.

Selecteer de juiste CNC-freesspil volgens verschillende eisen:

  • Het object dat door de marketing-CNC-routermachine is gegraveerd, is een bijna zacht materiaal, dus het spilvermogen kan 1,5 kW – 3,0 kW zijn. Als u op deze manier kiest, kunt u het motief van routering realiseren en kosten besparen.
  • Het vermogen van de spindelmotor van de CNC-houtrouter kan worden gekozen op basis van de hardheid van het te verwerken hout, meestal rond de 2,2 kW – 4,5 kW, deze combinatie is ook de meest betaalbare.
  • Het spilvermogen van de stenen CNC-machine is behoorlijk hoger, meestal rond de 4,5 kW – 7,5 kW, meestal met een spilmotor van 5,5 kW.
  • Het spilvermogen van de schuim-CNC-router moet ook worden gekozen op basis van de hardheid van het te verwerken schuim. Het gebruikelijke vermogen van 1,5 kW – 2,2 kW kan aan de eisen van de klant voldoen.
  • Vanwege de relatief grote hardheid van de metalen CNC-routermachine, is het vermogen van de spindelmotor meestal 5,5 kW – 9 kW.

Het hoge vermogen van de spindelmotor vernietigt niet alleen elektrische energie, maar verhoogt ook de aankoopkosten. Als het vermogen te laag is, is de toepassing routeringsvermogen niet beschikbaar. Daarom is het erg belangrijk om een geschikt spindelmotorvermogen te kiezen.

De relatie tussen het spilmoment van de CNC-freesmachine en de freesmaterialen.

Hoe prominenter de hardheid van het freesmateriaal, hoe lager het rotatietempo van de spindel. Dit wordt zelfs goed begrepen. Materialen met een hoge hardheid moeten langzaam worden gemalen. Als de rotatiesnelheid te hoog is, kan het gereedschap worden vernietigd. Hoe hoger de dikte van het freesmateriaal, hoe groter de snelheid van de gebruikte spindel. Dit is meestal voor sommige zachte metalen of kunstmatige materialen.