Pass 4 Sure
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een Stedentrip voor een Boekenwinkel

Niet zo lang geleden was ik op zoek naar een leuk nieuw boek. Ik gebruik vaak een top 10 overzicht om mijn keuze te beperken en gericht te zoeken. Vaak bestel ik dan een boek uit deze top 10 of top 20. Soms heb ik echter zin in wat anders. Ik kies nog een steeds een boek uit de top 10 als back up, maar heb dan zin om te struinen naar een eventueel pareltje.

Samen met mijn vrouw zoeken we dan vaak een klein authentiek boekwinkeltje. Hier kunnen we dan lekker struinen en vinden we vaak echte pareltjes. Het is natuurlijk extra leuk omdat deze winkeltjes vaak hun eigen charme hebben. Via https://boeken-top-10.nl kwamen we op een overzicht van de beste boekenwinkeltjes in Europa. Er stonden er slechts twee Nederlandse boekhandels in en deze kenden we allebei. Toch gebeurde er iets met ons.

De overige 8 boekenwinkels uit dit overzicht bevonden zich namelijk in Europa. Geloof het of niet, maar we hebben een stedentrip geboekt naar Porto om daar de lokale boekenwinkel Lello te gaan bekijken.

De Trip naar Porto

Inmiddels zijn we op onze trip geweest en wat een fantastische trip was het. Ondanks het mooie weer hebben we letterlijk 5 uur doorgebracht in de winkel. We hebben uiteindelijk maar 3 boeken gekocht, maar wat hebben we ons vermaakt. We zijn vroeg naar de boekenwinkel gegaan, hebben in de buurt ontbeten en koffie gedronken en daarna ook geluncht. Daarna hebben we nog een fantastische port tour gedaan en zijn we nog een keer terug gegaan naar de boekhandel om een port boek aan te schaffen.

We hadden nooit gedacht dat een boekwinkeltje ons zou leiden in onze volgende trip maar het was echt de moeite waard. Steker nog ik verwacht dat onze volgende trip ook zeker een plaats is uit deze top 10 en dat we de boekenwinkel zullen aandoen. Wat een genot.

https://boeken-top-10.nl