Menu

Een lek in uw wasmachine snel gevonden en verholpen door Wasmachine reparatie Amsterdam

Wasmachine reparatie Amsterdam lokaliseert en repareert een lek in uw wasmachine snel en vakkundig.

Maak je je zorgen over de plas water die je zojuist op de wasruimte hebt gevonden? Raak niet in paniek – het enige dat u nodig hebt, is ontdekken waarom de wasmachine lekt en de vereiste reparatie uitvoeren. Vaak is een eenvoudige doe-het-zelfoplossing alles wat nodig is, hoewel je altijd kunt plannen om het apparaat te laten repareren met een ervaren reparatie-technicus.

Hoe het lek in de wasmachine te lokaliseren

Zorg er eerst voor dat het water dat je hebt gevonden niet alleen afkomstig is van een lekkage. Om te testen of de wasmachine daadwerkelijk lekt, veegt u het water op en voert u een wascyclus uit zoals normaal. Controleer vervolgens onder en achter het apparaat op water. Als er een andere plas is ontstaan, is het tijd om de vraag te beantwoorden: “Waarom lekt mijn wasmachine?” Hier zijn de meest voorkomende boosdoeners van een lekkende wasmachine en hoe ze te repareren.

Wasmachinedeur of zeeplade

Het is gemakkelijk om water dat uit de deur van de wasmachine druipt te herkennen. Een waarschijnlijke oorzaak is dat u te veel of het verkeerde soort wasmiddel gebruikt. Als u een front-loading-eenheid hebt, vermindert u de overbelasting door gebruik te maken van hoog-efficiënt (HE) reinigingsmiddel en de vullijn-indicatoren te volgen. Een lekkende deur kan ook betekenen dat de afdichting vies of beschadigd is. Probeer het schoon te maken om vuil te verwijderen. Als het nog steeds lekt, vervangt u de verzegeling.

Onjuist of te veel afwasmiddel kan er ook voor zorgen dat de zeeplade lekt. Een ander mogelijk probleem is dat de binnenkomende waterdruk te hoog is. Om dit probleem op te lossen, verlaagt u simpelweg de waterdruk op het aansluitpunt voor de wasmachine.

Wasmachine reparatie Amsterdam heeft de meeste onderdelen op voorraad in de servicewagen

Waterslangen

Kijk achter de wasmachine voor twee slangen die op de muur aansluiten. Zorg dat deze niet gescheurd of gescheurd zijn. Als ze dat zijn, vervang ze dan. Om toekomstige slangproblemen in de wasmachine te voorkomen, kiest u liever een stalen gevlochten slang dan een standaard rubber slang, die sneller verslijt.

Als de slangen in goede staat zijn, draai dan de verbindingen aan beide uiteinden vast. Start vervolgens een wascyclus. Als u de toevoerslangen ziet lekken, schroef ze dan van de muur en het apparaat. Inspecteer de rubberen ringen en de zeeffilters aan de binnenkant. Vervang al deze onderdelen en hopelijk lost dit het probleem op.

Waterafvoerslang

Controleer of de afvoerslang goed vastzit en goed aan de afvoerbuis is bevestigd. Als uw wasmachine nieuw is, moet u ervoor zorgen dat de aftapplug is verwijderd. Als u deze stap tijdens de installatie heeft overgeslagen, komt er water op de vloer terecht in plaats van dat het op de juiste manier wegloopt.

Interne componenten Als u geen lekken ziet bij externe deuren, slangen of verbindingen, verplaatst u de machine van de muur en schroeft u het toegangspaneel aan de achterkant los om een ​​kijkje naar binnen te nemen. Controleer op roest, kalkaanslag of andere tekenen van waterschade die aangeven dat dit het lek is. Inspecteer de pomp en pomp slangen op lekkage. Vervang de slangen en slangklemmen indien nodig en als de pomp zelf lekt, vervangt u deze. Als u niets verkeerds ziet, vul dan de machine met water en laat hem verder gaan in de cyclus terwijl hij van de muur wordt getrokken, omdat hierdoor lekken kunnen worden ontdekt die niet gemakkelijk kunnen worden opgespoord.

Wasmachine reparatie Amstelveen verhelpt iedere storing snel.

 

https://witgoed-reparatie.net