Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Bewegen op kantoor: De voordelen van beweging tijdens uw werkdag

Bewegen op kantoor: De voordelen van beweging tijdens uw werkdag

Wist u dat een paar minuten bewegen op kantoor tussen de taken door enorme voordelen kan hebben voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid? Dat klopt – bewegen is niet alleen iets voor in de sportschool. Zelfs als het voelt alsof er geen tijd is op uw werkdag, kan het toevoegen van enkele eenvoudige oefeningen aan uw routine de productiviteit verhogen, stress verminderen en nog veel meer. Dit kan bijvoorbeeld door dagelijks een rondje te wandelen of bijvoorbeeld door een airhockeytafel kantoor. Hier zijn enkele redenen waarom lichaamsbeweging essentieel is tijdens uw werkdag.

 

Verhoogde productiviteit

Het nemen van regelmatige pauzes gedurende de dag is essentieel voor onze geest en ons lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat lichaamsbeweging de concentratie kan verbeteren, het energieniveau kan verhogen en zelfs het probleemoplossend vermogen kan verbeteren. Dus de volgende keer dat u voelt dat u tijdens de middagdip tegen een muur aanloopt, maak dan een snelle wandeling rond het kantoor of doe wat lichte stretching om de energie weer te laten stromen!

 

Minder stress

Het is geen geheim dat werkdagen stressvol kunnen zijn, maar wist u dat lichaamsbeweging het stressniveau kan helpen verlagen? Bij lichaamsbeweging komen endorfines vrij, die fungeren als natuurlijke pijnstillers en stemming versterkers. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de spanning in uw spieren te verlichten en verlicht de stresshormonen, zodat u uw werklast met gemak kunt aanpakken. Bovendien zorgt het voor een gezonder evenwicht tussen werk en privé, omdat het u iets geeft om naar uit te kijken aan het einde van elke dag!

 

Verbeterde algemene gezondheid

De voordelen van regelmatige lichaamsbeweging houden niet op bij de geestelijke gezondheid; de tijd nemen voor lichaamsbeweging heeft ook meerdere voordelen voor de lichamelijke gezondheid! Regelmatige lichaamsbeweging versterkt botten en spieren, vermindert het risico op blessures en verbetert de cardiovasculaire gezondheid. Het verhoogt ook de bloedtoevoer naar alle delen van het lichaam, wat helpt bij de concentratie en het vasthouden van het geheugen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is – het verhoogt ook de immuniteit, wat betekent dat u minder ziektedagen hoeft te maken!

 

https://www.airhockeytafel.nl/