Menu

5 tips voor een leuk keukeninterieur

Het is momenteel een trend om de keuken steeds meer bij het woongedeelte aan te trekken. Door het gebruik van goede keukenapparatuur is dit ook mogelijk en zult u in het woongedeelte nauwelijks hinder van kookgeurtjes hoeven te ervaren. Wel is het van belang dat ook de keuken leuk en in stijl is ingericht. Pas dan sluit het keukeninterieur goed aan op het leefgedeelte. Daarom 5 tips voor een leuk keukeninterieur.

1. Een nieuwe keuken hoeft niet altijd

Heeft u nog een oude keuken? Vaak zijn het wel kwaliteitsvolle keukens waar u nog jaren mee vooruit kunt, maar die er gedateerd uitzien. Een nieuwe keuken plaatsen kan, maar is wel een behoorlijke investering. Wanneer u hier geen budget voor heeft, dan is het heel goed mogelijk om de keuken dusdanig op te knappen dat deze weer helemaal bij de tijd is. Uw keuken zal er al heel anders uitzien als u de kastdeurtjes en frontjes van de lades een nieuwe laag verf geeft of lijstjes aanbrengt. Een nieuwe en moderne keukenkraan kan ook al veel doen aan de uitstraling van de keuken. Tenslotte kunt u nieuw keukenapparatuur plaatsen dat er moderner uitziet en uw hele keuken ziet er weer als nieuw uit.

2. Gebruik de bovenkant van keukenkastjes

Vooral in kleinere keukens kan het zijn dat u opbergruimte tekort komt. Wanneer u alles los in de keuken neerzet, zal dit al snel rommelig overkomen. Heeft u keukenkastjes die niet tot aan het plafond doorlopen? Dan is dit de perfecte ruimte om spullen neer te zetten. Om het een betere uitstraling te geven, gebruik leuke mandjes om alle spulletjes die u niet veel gebruikt in weg te stoppen.

3. verlichting

Verlichting is in de keuken erg belangrijk. Maar u wilt ook een lamp in de keuken die bij het interieur past. U kunt dan kiezen voor een fraaie lamp aan het plafond die voor de algemene verlichting zorgt. Voor extra verlichting van het keukenblad kunt u ondiepe inbouwspots onder de keukenkastjes plaatsen. Deze inbouwspots nemen geen ruimte in en kunnen tevens zowel als functionele verlichting en sfeerverlichting gebruikt worden.

4. Een bar in de keuken

Niet iedere keuken heeft voldoende ruimte om een grote keukentafel te plaatsen. Als u toch graag in de keuken zit, dan kunt u een bar in overweging nemen. Een bar kunt u goed in de keuken integreren en met leuke barkrukken creëert u hier vanzelf een leuke eetgelegenheid mee. Een eenvoudige bar in de keuken is als u een beetje handig bent, heel goed zelf te maken.

5. Een fraaie spatwand

De standaard keukentegeltjes zult u in moderne keukens niet meer zoveel tegenkomen. Tegenwoordig zult u vooral een spatwand zien. Een spatwand kan twee doelen dienen. Het zorgt ervoor dat u uw keukenwand gemakkelijk kunt reinigen en tevens bepaalt een spatwand een groot deel van het uiterlijk van uw keuken. U heeft dan ook een grote keuze in soorten spatwanden, zoals roestvrij staal, natuursteen of composiet.