Pass 4 Sure
Image default
Winkelen

112 Ermelo: alles wat je moet weten

112 Ermelo staat al meer dan 50 jaar voor mensen klaar die in de gemeente Ermelo met een noodsituatie te maken hebben. De organisatie voorziet in verschillende urgente hulp, zoals het transporteren van patiënten, kleine chirurgie, ondersteuning in psychische nood, het verstrekken van noodzakelijke medicatie en informatie. Ook biedt 112 Ermelo bijstand bij brand, vermiste personen, verkeersongevallen en watersnood.

Functie 112 Ermelo

112 Ermelo is het centrum dat midden in het hart van de stad Ermelo staat. Hier kunnen mensen met een noodsituatie hun verhaal kwijt. 112 Ermelo werkt samen met de gemeente Ermelo, ziekenhuizen, ambulance- en andere hulpdiensten. Er zijn meer dan 350 vrijwilligers beschikbaar om de bewoners van Ermelo te ondersteunen in geval van nood. Deze organisatie werkt volgens de principes van diversiteit, toegankelijkheid, kwaliteit en respect. Hiermee staat 112 Ermelo voor een betere gezondheidszorg en veiligheid.

Kernactiviteiten

112 Ermelo biedt toegang tot specifieke diensten die belangrijk zijn in geval van nood. Deze omvatten onder meer eerstehulpverlening bij verwondingen en pijn, het verstrekken van eerstehulp bij verkeersongevallen en brand, het verlenen van ondersteuning bij psychische noodsituaties, het verlenen van hulp bij waternood en het transporteren van patiënten. 112 Ermelo staat ook klaar om via telefoon, e-mail of chat te helpen bij noodgerelateerde problemen en vragen.

Naast eerstehulpverlening biedt 112 Ermelo ook psychische bijstand, licht verpleegkundig handelen, begeleiding bij acute crisissituaties, psychosociale ondersteuning, medicatie en informatie. Ook is deze organisatie verantwoordelijk voor het inzetten van ambulances in geval van ernstige nood en kleine chirurgische ingrepen.

Tot slot biedt 112 Ermelo ook een informatiedienst via de website 112 Ermelo. Deze dienst is bedoeld om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes in geval van nood. Er staan diverse artikelen en tips op de site, die kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Ook kan er contact worden opgenomen met een hulpverlener als er verdere hulp nodig is.

Vrijwilligerswerk

112 Ermelo is een non-profitorganisatie en draait bijna volledig op vrijwilligerswerk. Er worden regelmatig vrijwilligers gezocht met ervaring of interesse in de eerste hulpverlening, medisch handelen, psychosociale ondersteuning, informatie verstrekken of het vervoeren van patiënten. Vrijwilligers van 112 Ermelo krijgen een volledige training in hun taken en kunnen anno 2021 rekenen op een kleine vergoeding voor hun werk.

Slotconclusie

112 Ermelo is een belangrijke organisatie in Ermelo. Deze organisatie biedt een breed scala aan diensten, waaronder eerstehulp, psychische bijstand, medicatie en informatie. Ook staan er vrijwilligers klaar om mensen in moeilijke situaties te ondersteunen. Als je meer wilt weten over 112 Ermelo, bezoek dan de website en lees de aangeboden artikelen en tips.

.